bakınız

Harmony Korine’ın “Yasaklı” Filmi

| Yorum Yok

harmony-korine.jpg

Harmony Korine sinemasıyla ilgili ayrıntılı bir incelemeyi yazarımız Yekta Kurtcebe’nin kaleminden sizlere ulaştırmıştık. Korine bu tanıtım dosyamızın ardından Trash Humpers ile dünya sinemasının ilgisini bir kez daha üstünde topladı.

Korine, Trash Humpers ile ilgili IFC’ye yaptığı açıklamalarda çok merak edilen bir konuda daha soruları yanıtladı. Korine sorular üzerine 1999′da sihirbaz David Blaine ile birlikte çektiği “Fight Harm”ın ne zaman izlenebileceği ile ilgili bilgi verdi. Korine filmin en az bir 10 yıl daha gün yüzü görmeyeceğini açıkladı.

Belirli bir senaryoya bağlı bir sinema filmi değil de daha çok deneysel sinema olarak adlandırabileceğimiz “Fight Harm”da başroller David Blaine ve Harmony Korine’ın… New York sokaklarında dolaşan ikili hiç tanımadıkları insanları sinirlendiriyor ve hepsinden teker teker dayak yiyorlar. Klasik bir Jack-ass bölümü gibi görünse de filmin kavgalar arasında zaman zaman derin diyaloglara sahne olduğu da söyleniyor. Film sonunda Korine’ın iki kaburgası kırılmış ve Blaine ile birlikte tutuklanmışlar.

Film, kendilerine dayak atan insanların izin vermemesi nedeniyle yayınlanamıyor. Korine filmde olabildiğince Marx Kardeşler ve Buster Keaton geleneğine sadık kaldığını ve birgün filmin yayınlanmasına izin vermeyen insanların bunun sadece bir komedi olduğunu göreceklerini belirtiyor.