
Sinema endüstrisi dedikleri şey için Vefa’nın sadece bir semt olduğunu söylemek, zaten çok net bilinen bir gerçeğin bir kez daha tekrarlanması olabilir ancak. Francis Ford Coppola gibi büyük bir ustanın ABD’de film çekememesi ve dağıtımcı bulamamasına neden olan vefasızlık James Ivory’yi de vurmuş görünüyor.
Dünya sinemasına A Room with a Wiev, Remains of the Day, Quartet gibi başyapıtları armağan etmiş olan Ivory’nin son filmi “The City of your Final Destination”ın çekimleri 2007 yılında tamamlanmıştı. Filmin post-prodüksiyonunu halledebilmek için 1 yıl uğraşan Ivory, Roma ve Tokyo’daki festivallerde gösterilen filmine dağıtımcı bulabilmek için koca bir yıl daha beklemek zorunda kaldı.
Başrollerinde Anthony Hopkins gibi bir ustanın ve Laura Linney, Charlotte Gainsbourg gibi kalburüstü oyuncuların bulunmasına rağmen film çekimleri tamamlandıktan tam 3 yıl sonra, 2010un nisan ayında gösterime girecek.
Peter Cameron’un romanından uyarlanan filmde bir ünlü latin amerikalı bir romancının ölümünden sonra yaşananlar anlatılıyor.
