2013 Türk Filmleri

2013 senesinde gösterime girmesi planlanan yerli filmleri derledik. Epey kabarık bir liste çıktı karşımıza.

60 kadar yerli filmin gösterime girdiği 2012 senesine dönüp baktığımızda çok da içaçıcı bir manzara görmediğimizi söylemek lazım. 2013 senesinde gösterime girecek olan ve gösterime girme ihtimali bulunan çok daha fazla film görünüyor. Aralarında bizleri heyecanlandıran epey film olması sevindirici olsa da, bu filmlerin çoğunun gösterim şansı bulmayacak olması ve henüz bahsi geçmeyen bir dolu başka filmin apartopar çekilip üç yüz avm sinemasında gösterime girecek olması içimizi karartıyor.

Yersiz evhamlarla içimizi karartmaktansa, 2013 senesine dair toparlayabildiğimiz yerli filmlerden bahsetmek daha yerinde olacaktır. Öncelikle gösterim tarihi belirlenmiş filmler üzerinden, tarih sırasına göre listemize başlayalım.

2013 Türk Filmleri

KARAOĞLAN
Yöneten: Kudret Sabancı
Gösterim tarihi: 11 Ocak 2013

TMC yapımcılığında hayata geçen Suat Yalaz’ın çizgiroman karakteri Karaoğlan’ın yönetmenliğini Kudret Sabancı gerçekleştirdi. 200’ün üzerinde kopyayla sinema salonlarında yerini alan Karaoğlan filmi, Cem Yılmaz’ın CM101MMXI Fundamentals’ını filmden saymadığımız takdirde 2013ün ilk yerli filmi oluyor.

Karaoğlan Fragman
Karaoğlan film sitesi

CELAL İLE CEREN
Yöneten: Togan Gökbakar
Gösterim tarihi: 18 Ocak 2013

Recep İvedik’lerden sonra Celal ile Ceren ile kendinden biraz olsun farklılaşmaya çalışan Şahan Gökbakar’ın seyirci tarafından nasıl karşılanacağını merakla bekliyoruz. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla Recep İvedik seyircisine göz kırpsa da, biraz daha salon komedisine yönelme eğilimi bulunan Celal ile Ceren’in sessiz sedasız ve reklamsız vizyon tarihi yaklaşıyor.

Celal ile Ceren Fragman
Celal ile Ceren film sitesi

G.D.O KARA KEDİ
Yöneten: Murat Arslan
Gösterim tarihi: 25 Ocak 2013

Şafak Sezer’in yazdığı ve başrolünde oynadığı aksiyon-komedi filminde yanlış anlaşılmalar, mafya hesaplaşmasının ortasında kalmalar ve komiklikler var.

G.D.O Kara Kedi Fragman
GDO Kara Kedi film sitesi


HÜKÜMET KADIN
Yöneten: Sermiyan Midyat
Gösterim tarihi: 1 Şubat 2013

Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği, başrolünde Demet Akbağ’ın oynadığı tipik bir BKM Film projesi Hükümet Kadın. Güneydoğu’daki ilk kadın belediye başkanı Xate’nin komik ve yer yer dramatik öyküsü.

Hükümet Kadın Fragman
Hükümet Kadın film sitesi

MUTLU AİLE DEFTERİ
Yöneten: Nihat Durak
Gösterim tarihi: 8 Şubat 2013

TIMS yapım şirketinin Yeşilçam havası estirmeye meylettiği Tuncel Kurtiz, İlker Aksum, Binnur Kaya ve muhtelif BKM Mutfak oyunculu Mutlu Aile Defteri’nin gişe yapmasını temenni ediyoruz. Zira, gişede başarı sağlamadığı takdirde, salon filmlerinin yerlerde gezen gidişatı daha da kötü bir çizgiye savrulur diye korkuyoruz.

Mutlu Aile Defteri Fragman
Mutlu Aile Defteri film sitesi

ROMANTİK KOMEDİ 2: BEKARLIĞA VEDA
Yöneten: Ketche
Gösterim tarihi: 14 Şubat 2013

İlk filmle 600.000’in üzerinde gişe yapmış olan Romantik Komedi’nin devam filmi yine Ketche’ye teslim edilmiş. Fragmanı seyrettiğimizde orijinal değilim ama klişelerin hakkını veriyorum diyen bir film var gibi.

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda Fragman
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda film sitesi

TAŞ MEKTEP
Yöneten: Altan Dönmez
Gösterim tarihi: 15 Şubat 2013

1920-1921 yıllarında Kayseri Lisesi’nin son sınıfındaki 62 öğrencinin Sakarya Meydan Savaşı’na katılma ve bu savaşta şehit olmalarının hikayesi.

Taş Mektep Fragman
Taş Mektep film sitesi


KELEBEĞİN RÜYASI
Yöneten: Yılmaz Erdoğan
Gösterim tarihi: 21 Şubat 2013

Genç yaşta veremden vefat eden Zonguldaklı Genç Şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayatlarını anlatan filmi yazan ve yöneten Yılmaz Erdoğan. Başrollerde de Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat oynuyor.

Kelebeğin Rüyası Fragman
Kelebeğin Rüyası film sitesi

NEVA
Yöneten: Birkan Uz, Can Arca
Gösterim tarihi: 1 Mart 2013

Yaşanmış bir aşk hikayesinin anlatıldığı bir film. Pek özenilmiş bir filme benzemiyor tanıtımını seyredince ama önyargılı olmamak lazım.

Neva Fragman
Neva Facebook sayfası

HİTİTYA: MADALYONUN SIRRI
Yöneten: Cengiz Deveci, Ulaş Şimşek
Gösterim tarihi: 1 Mart 2013

Türkiye’nin ilk çocuk fantastik filmi olarak tanıtılan, (Yeşilçam dönemini yok saysak bile, Sinan Çetin yapımcılığında Onur Ünlü’nün yönettiği Çocuk filmini hatırlıyoruz matah bir örnek olmasa da) konusu ve fragmanıyla ister istemez akıllara The Last Airbender Aang’i getiren film Hititya: Madalyonun Sırrı, her şeye rağmen fragmanı itibarıyla özenli bir işe benziyor. Umarız öyledir.

Hititya: Madalyonun Sırrı Fragman
Hititya: Madalyonun Sırrı film sitesi

OFLU HOCA BÜYÜK TAKİP
Yöneten: Levent Soyarslan
Gösterim tarihi: 1 Mart 2013

Karadeniz’in çağdaş efsanelerini araştıran bir belgesel ekibinin başından geçen komik bir yol hikayesini konu eden Oflu Hoca: Büyük Takip bir ilk film. Gümüşhane’de çekilen filmin sitesini, fragmanını, bilgisini edinemedik.

ZERRE
Yöneten: Erdem Tepegöz
Gösterim tarihi: 8 Mart 2013

Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Zerre, ilk gösterimini Antalya Altın Portakal’da gerçekleştirmiş ve en iyi ilk film ödülünü kucaklamıştı. Seyreden herkesin de hakkını teslim ettiği film, 2013ün merakla beklenenlerinden.

Zerre Fragman
Zerre film sitesi

GELMEYEN BAHAR
Yöneten: Emrah Erdoğan
Gösterim tarihi: 8 Mart 2013

Küçük Emrah olarak toplumsal hafızamıza kazınan ve ilk filmiyle soyadını geri alan Emrah Erdoğan da sonunda kamera arkasındaki yerini aldı ve kendi yazdı, yönetti.

Gelmeyen Bahar Fragman
Gelmeyen Bahar film sitesi


EVE DÖNÜŞ: SARIKAMIŞ 1915
Yöneten: Alphan Eşeli
Gösterim tarihi: 8 Mart 2013

Anadolu’da yaşanan en büyük trajedilerden biri olan Sarıkamış sonrasında, karmaşaya sürüklenen Doğu Anadolu’da hayatta kalmaya çalışan sekiz kişinin hikayesi. Böcek Yapım bünyesinde hayata geçirilen film Alphan Eşeli’nin ilk uzun metrajlı filmi ve fragmanı itibarıyla oldukça sıkı bir iş olacağa benziyor.

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Fragman
Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 film sitesi

ÇANAKKALE: YOLUN SONU
Yöneten: Kemal Uzun
Gösterim tarihi: 15 Mart 2013

Son yılların en revaçta sinema filmleri Çanakkale filmleri devam ediyor. Sinema tarihimizin en büyük yapımlarından biri olarak lanse edilen filmin şimdilik ulaşılabilen görsel materyalleri aksini söylüyor. Umarız güzel bir iş çıkar.

Çanakkale: Yolun Sonu Fragman
Çanakkale: Yolun Sonu Facebook sayfası

AŞK KIRMIZI
Yöneten: Osman Sınav
Gösterim tarihi: 15 Mart 2013

Osman Sınav’ın yazıp yönettiği bir aşk üçgeni filmi. Nurgül Yeşilçay, Ezgi Asaroğlu ve Tayanç Ayaydın başrollerde. Tutku, aşk, sadakat vs.

Aşk Kırmızı Fragman
Aşk Kırmızı film sitesi

MAHMUT İLE MERYEM
Yöneten: Mehmet Ada Öztekin
Gösterim tarihi: 22 Mart 2013

Azerbaycan-Türkiye ortak yapımı olan Mahmut ile Meryem, azeri yazar Elçin Efendiyev’in romanından uyarlanmış. 1500lü yıllarda geçen ve müslüman bir oğlanla hristiyan bir kızın aşkını anlatıyor.

Mahmut ile Meryem Fragman
Mahmut ile Meryem Facebook sayfası

SABİT KANCA
Yöneten: Alper Mestçi
Gösterim tarihi: 22 Mart 2013

Musallat ve Kanal-i-zasyon gibi filmlerin yönetmeni Alper Mestçi, İrfan Tözüm yapımcılığında bir televizyon fenomenine sinemada hayat verecek. Recep İvedik beklentisi lansmanından okunuyor.

Sabit Kanca Fragman
Sabit Kanca Facebook sayfası

UMUT ÜZÜMLERİ
Yöneten: Tunç Okan
Gösterim tarihi: 22 Mart 2013

Tunç Okan’ın yirmi sene kadar sonra Fakir Baykurt’un Kaplumbağalar’ından senaryolaştırdığı film Umut Üzümleri. Konusuyla, fragmanıyla heyecan uyandıran yapımlardan.

Umut Üzümleri Fragman
Umut Üzümleri Facebook sayfası

KUMA
Yöneten: Umut Dağ
Gösterim tarihi: 29 Mart 2013

Avusturya’da yaşayan Umut Dağ’ın ilk uzun metrajlı filmi Kuma’yı ilk olarak geçen seneki Berlin Film Festivali vesilesiyle duymuştuk. Mart ayı sonunda bir aksilik olmazsa sinemada seyretmek için sabırsızlandığımız filmlerden.

Kuma Fragman
Kuma filmi sitesi

BİR HİKAYEM VAR
Yöneten: Talip Karamahmutoğlu
Gösterim tarihi: 29 Mart 2013

Film çekmek için iki arkadaşını da yanına alan Mert’in çetrefillenen hikayesi.

Bir Hikayem Var Fragman
Bir Hikayem Var film sitesi

SELAM
Yöneten: Levent Demirkale
Gösterim tarihi: 29 Mart 2013

Üç ayrı kıtada, dört farklı ülkede çekilen ilk türk sinema filmi olarak lanse edilen Selam, daha çok Fetullah Gülen ismiyle anılan Türkiye dışındaki türk kolejlerinde öğretmenlik yapan üç kişinin hikayesini anlatıyor.

Selam Fragman
Selam filmi sitesi


EL-CİN
Yöneten: Hasan Karacadağ
Gösterim tarihi: 5 Nisan 2013

D@bbe ve Semum gibi korku filmlerinin yönetmeni Hasan Karacadağ, 3D bir korku filmiyle 2013ü karşılayacak. Adı üzerinde cin filmi.

El-Cin Fragman
El-Cin film sitesi

KARAYEL POYRAZ
Yöneten: Levent İnanır
Gösterim tarihi: 19 Nisan 2013

İstanbul’dan Karadeniz bölgesine gelen “farklı ideolojideki” gençlerin yaşamını konu alan bir gençlik filmiymiş Karayel Poyraz. Farklı ideoloji derken kimden farklı, neyden farklı göreceğiz. Ayrıca Samsun’da çekilen ilk film olarak lanse edildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Karayel Poyraz Fragman
KarayelPoyraz Facebook sayfası

ŞEYTAN-I RACİM
Yöneten: Arkın Aktaç
Gösterim tarihi: 19 Nisan 2013

Üniversitede okuyan iki ev arkadaşı Emrah Salih’in hayatları Salih’in Havas ilmine duyduğu merakla değişiyor ve cin alemine gark oluyorlarmış. Cinli korku filmi nerden baksan 50.000 – 60.000 gişe yapıyor.

YABANCI
Yöneten: Filiz Alpgezen
Gösterim tarihi: 19 Nisan 2013

Gecikmeli olarak gösterime giren 2012 filmlerinden Yabancı. 80 darbesiyle Fransa’ya iltica etmiş bir anne babanın kızı olan Özgür, babasının ölümü sonrasında babasını İstanbul’da defnetmek istemektedir fakat babası vatandaşlıktan atılmıştır.

Yabancı Fragman
Yabancı film sitesi


HİLE YOLU
Yöneten: Ersin Kana
Gösterim tarihi: 19 Nisan 2013

Hrant Dink’in ölüm sürecine ayna tutmak gayesinde; işin öncesini ve sonrasını irdeleyen çok çok önemli bir film Hile Yolu. Bu senenin en merakla beklenenlerinden.

Hile Yolu Fragman
Hile Yolu film sitesi

ALLAH’IN KILICI HALİD BİN VELİD
Yöneten: Ketche
Gösterim tarihi: 13 Aralık 2013

Fida Film’in 500’ün üzerinde kopyayla 2013te gösterime gireceğini duyurduğu, yönetmeninin Ketche olduğu yazılan 20 milyon dolarlık film. Hakkında henüz pek detaylı bir bilgi yok.

Allah’ın Kılıcı Halid Bin Velid Fragman

Gösterim Tarihi Belirsiz Olan Filmler

Gösterim tarihi belirsizliğini koruyan fakat 2013 senesi bitmeden gösterime gireceğini varsaydığımız filmler; alfabetik sırayla.

ANA DİLİM NEREDE?
Yöneten: Veli Karaman

Antalya Altın Portakal ve Malatya film festivalinde gösterimi gerçekleşen dokunaklı bir hikaye Ana Dilim Nerede?. Yakın zamanda öleceğini düşünen Mustafa, bir zamanlar yasak olan; çocuklarına öğretemediği ana dilinin yitip gitmesinden kendini sorumlu tutar ve hatırladığı kadarıyla kaydetmeye karar verir.

Ana Dilim Nerede Fragman
Ana Dilim Nerede film sayfası

Ana Yurdu
Yöneten: Senem Tüzmen

2013 sonbaharında çekimlerine başlanması planlanan Ana Yurdu filminin bu sene içerisinde gösterime girme ihtimali düşük fakat yine de notunu düşmek gerek.

ATÇALI KEL MEHMET EFE
Yöneten: Tulip Karamanbey

Köyden kaçıp dağlara sığınan ırgat oğlu Mehmet, efeliğin geçerli kurallarını öğrenmesiyle, birkaç yıl içerisinde, Aydın dağlarının en ünlü efesi olur. Atçalı Kel Mehmet Efe’nin hikayesinin çekimleri sürüyor ve 2013 içerisinde vizyona girmesi planlanıyor.

ATEŞTEKİ KAĞITLAR
Yöneten: Avni Kütükoğlu

Yanında şehit düşen asker arkadaşlarının son dileklerini yerine getirmek için İstanbul’a gelen fakat kendisini trajikomik olayların içinde bulan birini hikayesi. Geçen seneden beri bahsi geçen, vizyon şansı bulup bulamayacağı meçhul filmlerden.

Ateşteki Kağıtlar Fragman
Ateşteki Kağıtlar Facebook sayfası

AZİZ AYŞE
Yöneten: Elfe Uluç

Çekimleri yıllar önce biten, çöp toplayıp elde ettiği geliri çeşitli vakıflara bağışlayan bir travestinin belgesel-kurmaca hikayesi. Çekimleri çok önce bitmiş fakat geçen sene Altın Koza’da gösterimi gerçekleştiğinden, belki bu sene gösterim ihtimali bulur dediğimiz filmlerden.

Aziz Ayşe Fragman
Aziz Ayşe Facebook sayfası

BAĞBOZUMU
Yöneten: Ömer Faruk Sorak

Senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve Ömer Faruk Sorak’a teslim ettiği filmde, bir şarap eksperinin köylü bir kadınla yaşadığı aşk anlatılıyor.

BİR SONBAHAR HİKAYESİ
Yöneten: Teyfik Polam

Psikolojik sorunları olan çok sevdiği eşinin sağlık sorunlarıyla ilgilenen ama mutsuzluğuna ve sağlık sorunlarına çözüm bulamayan bir adamın hikayesi. Başrolde Arda Kural oynuyor. Hakkında fazla bilgi bulunmayan; akibeti belirsiz filmlerden.

BEN O DEĞİLİM
Yöneten: Tayfun Pirselimoğlu

Kendine has, sade ve doğrudan sinema diliyle, sevdiğimiz yönetmenlerden Tayfun Pirselimoğlu’nun Ben O Değilim filmi bir kimlik değiştirme hikayesi imiş. Filmle ilgili fazla malumat bulunmuyor.

Ben O Değilim film sitesi

BENİM ADIM NİNO
Yöneten: Ömür Atay

Anlat İstanbul filminin yönetmenlerinden biri olan fakat aslen dizi yönetmeni olarak bilinen Ömür Atay da Benim Adım Nino isimli bir film üzerine çalışmaktaymış. 2013 içinde tamamlanıp vizyona girer mi bilinmez.

CENNETTEN KOVULMAK
Yöneten: Ferit Karahan

2012 sonunda gösterime girmesi planlanan ancak halen net bir gösterim tarihinin söylenmediği Cennetten Kovulmak filmi kürt sorununun etkilerini iliklerine kadar hisseden tarafsız iki kadının tersine yolculuğunu anlatıyor. 2013ün merak uyandıran yapımlarından.

Cennetten Kovulmak Fragman
Cennetten Kovulmak Facebook sayfası

DARTONLAR VE LAZ KİT
Yöneten: Can Cüneyt Özcan (ya da Yusuf Atıcı)

Darton Kardeşler’ in Sakarya Akyazı’daki hayatını anlatan bir film. Gösterime girer mi girmez mi bilinmez. Çok da merak uyandıran bir yapım olduğu söylenemez.

Dartonlar ve Laz Kit Facebook sayfası

DERİN DÜŞÜN-CE
Yöneten: Çağatay Tosun

Antalya Altın Portakal’da, saygıdeğer jüri başkanının tepkilerine sebebiyet veren Derin Düşün-ce filmi, kötü bir aile yapısı altında doğmuş, hayatı kendi başına kalarak öğrenmek zorunda bırakılan bir kız ile babası arasındaki sevgiyi anlatıyor. Umuyoruz ki gösterim şansı bulur.

Derin Düşün-ce Fragman
Derin Düşün-ce film sayfası


DEVİR
Yöneten: Derviş Zaim

Burdur’un Hasanpaşa köyünde gerçekleşen çoban yarışlarını konu eden filmde Derviş Zaim hiçbir profesyonel oyuncuya yer vermek istememiş. Sekiz ay gibi bir sürede çekilen filmin Adana Altın Koza’da gösterimi yapılmıştı. Biz de merakla bekliyoruz Zaim’in yeni filmini. Henüz gösterim tarihi netleşmiş değil.

Devir Fragman

EVDEKİ YABANCILAR
Yöneten: Dilek Keser, Ulaş Güneş Kacargil

Doksanlı yıllarda Ege’nin küçük bir sahil kasabasında geçen filmde, yıllar sonra zorla terk ettirildiği evine dönen yunan Agapi’nin ve evin yeni sahibi Yaşar’ın çatışmasını anlatan film de 2013ün merakla beklediğimiz filmlerinden.

Evdeki Yabancılar Fragman
Evdeki Yabancılar film sitesi

FERAHFEZA
Yöneten: Elif Refiğ

Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet’le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, yirmi yaşında hayalci bir gençtir. Yarım kalmış bir gemi grafitisi görünce bunu yapanı bulmayı kendine görev edinen Ali’nin sıcak hikayesini anlatan film gösterim şansı bulup bulamayacağı belirsiz filmlerden.

Ferahfeza Fragman
Ferahfeza Facebook sayfası

GÖZÜMÜN NÛRU
Yöneten: Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu

Orada filminden hatırladığımız ikili, bu sefer Melik Saraçoğlu’nun bizzat başından geçmiş bir olay üzerinden yola çıkarak otofiksiyon bir film çekmişler.

Gözümün Nuru film sayfası


GÜZELLİĞİN ON PAR’ ETMEZ
Yöneten: Hüseyin Tabak

49. Antalya Altın Portakal’da En İyi Film ödülü dahil, altı ödül alarak damgasını vurmuş olan Güzelliğin On Par’ Etmez filmi aynı zamanda küçük çaplı bir türk filmi mi değil mi tartışması da yaratmıştı. 2013 senesinde gösterime girmesini heyecanla beklediğimiz fakat bildiğimiz kadarıyla halen dağıtımcı bulamamış bir film.

Güzelliğin On Par’ Etmez Fragman

HAYATBOYU
Yöneten: Aslı Özge

Köprüdekiler filmiyle hatırladığımız Aslı Özge’nin yeni filmi Hayatboyu, prömiyerini Berlinale Panaroma bölümünde yapacak. Başrollerde Defne Halman ile Hakan Çimenser’in oynadığı filmde sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikayesini anlatılıyor.

JİN
Yöneten: Reha Erdem

Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde prömiyerini yapacak olan, bizlerin de merakla beklediği yeni Reha Erdem filmlerinden biri Jîn. Kürt hareketi içinde yer alan bir kadın gerillanın hikâyesinin, masalsı bir dille anlatıldığı filmde Reha Erdem’in nasıl bir dünya yarattığını merakla ve heyecanla bekliyoruz.

KARADAVUT
Yöneten: Ömer Korkmaz

Filmde, mertliğinden ödün vermeyen bir Anadolu erkeğinin sürüklendiği batak ve işlediği cinayet sonrası allak bullak olan hayatı anlatılıyor imiş. Gösterime girme ihtimali pek var gibi durmayan filmlerden.

Karadavut film sitesi

KÜF
Yöneten: Ali Aydın

Özellikle Venedik Film Festivalinde büyük ses getiren Küf filmi, bu senenin beklenen filmlerinden. 18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan yol bekçisi Basri’nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatıyor.

Küf Fragman
Küf film sitesi

LAVİNYA
Yöneten: Kerem Topuz

Tamamı doğaçlama çekilen, İstanbul’da başlayıp Anadolu’nun esnaf lokantalarında devam eden bir aşk filmi. Özdemir Asaf’tan esinlenen ismi, Orhan Pamuk’un Yeni Hayat’ına öykünen ve göndermelerde bulunan yapısıyla gösterim fırsatı bulur mu bilinmez.

Lavinya film sitesi

LÜKS OTEL
Yöneten: Kenan Korkmaz

2011 yapımı Lüks Otel, bir ihtimal bu sene gösterim şansı bulur mu diye listemizde yer verdik. Aynı otelde dört çıkışsızlık öyküsünü anlatan filmde terör örgütünü geride bırakıp yeni bir hayatın peşine düşen Mehdi, Taliban’dan kaçan afgan bir aile, gey bir çift ve uyuşturucu bağımlısı genç bir kız.

Lüks Otel Fragman
Lüks Otel Facebook sayfası

MAVİ DALGA
Yöneten: Zeynep Dadak, Merve Kayan

Merakla beklediğimiz filmlerden biri de Mavi Dalga. Üniversiteyi büyük bir şehirde okumak isteyen bir grup gencin, birbirleriyle, yaşadıkları şehirle ve gelecekle olan ilişkilerine yoğunlaşan bir gençlik filmi.

Mavi Dalga Facebook sayfası

MAVİ RİNG
Yöneten: Ömer Leventoğlu

Eskişehir Hapishanesi’nde, açlık grevinin 35. gününde, bedenleri erimiş, etleri çekilmiş, kemikleri sayılacak kadar zayıf tutuklular, gecenin bir vakti hücrelerinden zorla çıkartılırlar. Merak uyandıran yapımlardan Mavi Ring.

Mavi Ring Fragman
Mavi Ring film sitesi

MERYEM
Yöneten: Atalay Taşdiken

Mommo filmiyle takibe aldığımız Atalay Taşdiken yeni filmiyle de heyecan uyandırıyor. Meryem, İstanbul’da çalışan bir aileye gelin verilen 17 yaşında bir kızın hüzünlü hikayesi.

Meryem Facebook sayfası

NASHİRA SIKIYSA YAKALA
Yöneten: Yaşar Kızgın

İki arkadaş kupon biriktirip check-up yaptırmak için hastaneye yatarlar ve aynı gün bir mafyanın da yolu hastaneye düşünce olaylar gelişir minvalinde bir film Nashira Sıkıysa Yakala.

Nashira Sıkıysa Yakala Facebook sayfası

ÖLÜ BÖLGEDEN FISILTILAR
Yöneten: Fırat Çağrı Beyaz

Kıbrıs doğumlu Mete’nin, Kıbrıs’a bir belgesel için dönmesi sonucu yaşadığı iç yolculuğa odaklanan ve Kıbrıs sorununa isteristemez değinen bir film Ölü Bölgeden Fısıltılar.

Ölü Bölgeden Fısıltılar Fragman
Ölü Bölgeden Fısıltılar film sitesi

ÖLÜMDEN KALMA
Yöneten: Okşan Dede

Cezaevinde girdiği ölüm orucunda Wernicke Korsakoff hastası olan Behrem’in hikayesi Ölümden Kalma. Sadece üç dakikalık bir hafızaya sahip olan Behrem’in hamile olması fakat hiçbir şey hatırlamaması işleri iyice zorlaştıracaktır. Ölüm oruçlarına dair yapılan her film bıçaksırtı ve fakat çok kıymetli. Merakla bekliyoruz Ölümden Kalma’yı.

Ölümden Kalma film sitesi

ÖZÜR DİLERİM
Yöneten: Cemil Ağacıkoğlu

40 yaşına gelen özürlü bir adamın ailesiyle hikayesine odaklanacak Özür Dilerim filmi de merak uyandıran 2013 yapımlarından.

PUCCA GÜNLÜK: KÜÇÜK APTALIN BÜYÜK DÜNYASI

Twitter’dan çıkan ve kitabı da basılan Pucca Günlük: Küçük Aptalın Büyük Dünyası film olarak da hayatımıza sirayet edecekmiş.

RÜZGARIN HATIRALARI
Yöneten: Özcan Alper

Senaryosunu Ahmet Büke ile birlikte yazdıkları Rüzgarın Hatıraları 2013te tamamlanmasını ve gösterime girmesini beklediğimiz filmlerden.

ŞARKI SÖYLEYEN KADINLAR
Yöneten: Reha Erdem

Reha Erdem’in bir diğer filmi de Şarkı Söyleyen Kadınlar. Deprem tehlikesi nedeniyle boşalan bir adada kalan insanların hikâyesini anlatan film şiddetli bir merak uyandırıyor. Bu sene içerisinde seyrederiz gözüyle bakıyoruz.

SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ
Yöneten: Onur Ünlü

Onur Ünlü’nün kendi yazıp yönettiği, tüm karakterlerin süper kahraman olduğu Onur Ünlü fantastiği bir aşk filmi.

Sen Aydınlatırsın Geceyi Fragman
Sen Aydınlatırsın Geceyi film sitesi

SİİRT’İN SIRRI
Yöneten: İnan Temelkuran, Kristen Stevens

İnan Temelkuran’ın Kristen Stevens ile birlikte kotardığı Siirt’in Sırrı belgesel bir film. 16 yaşında, profesyonel güreşçi olan Siirtli Evin’in hayatla, ailesiyle ve güreşle mücadelesini anlatan yapımı merakla bekliyoruz.

Siirt’in Sırrı Fragman

ŞİMDİKİ ZAMAN
Yöneten: Belmin Söylemez

İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza’dan olumlu eleştirilerle ve ödüllerle dönen Şimdiki Zaman 2013 senesi içerisinde gösterime girecektir diye umduğumuz filmlerden. Film, işssiz bir genç kadının umut arayışını anlatıyormuş.

Şimdiki Zaman film sitesi

SOĞUK
Yöneten: Uğur Yücel

Önceki ismi Buz Dağı olan fakat sonradan Soğuk olarak kesinleşen Uğur Yücel filminin prömiyeri Berlin’de Panorama bölümünde gerçekleşecek. Kars’ta çekimleri gerçekleşen Soğuk filminde Şebnem Bozoklu ve Timuçin Esen başrolleri paylaşıyor. Berlinale haberiyle sevindiren ve sabırsızlık uyandıran filmlerden.

TOPRAĞA UZANAN ELLER
Yöneten: Ömer Can

Pamuk işçilerinin hikayesini sekiz yaşındaki bir çocuk gözünden anlatan bir film Toprağa Uzanan Eller. Yapım süreci epey bir süre önce tamamlanan fakat gösterime girmesine dair bir bilgi bulamadığımız filmi merak ediyoruz.

Toprağa Uzanan Eller Facebook sayfası

YARIM KALAN MUCİZE
Yöneten: Biket İlhan

1940lı yılların Anadolu’sunda geçen filmde, kapatılan Köy Enstitüleri ekseninde okumaya çalışan bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Filmin yapımcısı olan Nihan Belgin aynı zamanda filmin başrol oyuncusu.

Yarım Kalan Mucize film sitesi

YİTİK KUŞLAR
Yöneten: Aren Perdeci

Peri Tozu filminin yönetmeni Ela Alyamaç’ın senaryosunu yazdığı, Yanlış Zaman Yolcuları filminin yönetmeni Aren Perdeci’nin yönettiği Yitik Kuşlar, 1915 senesi Anadolu’sunda, bir ermeni köyünde geçiyor. İlginç konusu ve değindiği mesele itibarıyla büyük merak uyandıran bir film Yitik Kuşlar.

Yitik Kuşlar film sitesi


YOZGAT BLUES
Yöneten: Mahmut Fazıl Coşkun

İlk uzun metrajlı filmi Uzak İhtimal’le takibe aldığımız Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi Yozgat Blues’da tutkulu bir müzik adamı ile müziğe yeni başlayan genç bir kadının bir taşra şehrine uzanan yolculukları anlatılıyormuş. Merakla gösterime girmesini bekliyoruz.

Yozgat Blues film sitesi

YÜK
Yöneten: Erden Kıral

Erden Kıral’ın gerçek bir hikayeden yola çıkarak kaleme aldığı ve çektiği film Adana Altın Koza’da gösterilmiş ve muhtelif yorumlar almıştı. Biz de merakla bekliyoruz.

Yük Fragman

Yorum Gönderin