2016 ve 2017’nin Bilgisayar Oyunu Uyarlamaları

Beyazperdedeki bilgisayar oyunu uyarlamaları genellikle iyi eleştiriler almıyor. “Max Payne”den “Prince of Persia”ya, “Need for Speed”e, “Silent Hill”e, “Hitman: Agent 47″a kadar pek çok oyun uyarlamasının vasatın altında bulunduğunu belirtmek gerek. Pek çoğu gişede iyi sonuçlar alıp yapımcıların yüzlerini güldürüyor güldürmesine de henüz bu alanda muazzam bir uyarlamayla karşılaşmadık. Evet, her yıl epey kötü oyun uyarlamaları izliyoruz ama gene de karşımıza çıkacak uyarlamalara heyecanlanamadan edemiyoruz. Lafı uzatmadan 2016 ve 17’de izleyeceğimiz uyarlamalara değinelim. Bu yıl karşımıza sadece üç uyarlama çıkacağını da belirtelim.

Warcraft: Yıllardır oyunun hayranlarınca çekilmesi bekleniyordu. Fakat uyarlama Blizzard stüdyosunca sürekli erteleniyordu. Sonunda yetenekli yönetmen Duncan Jones (“Moon”) 2015’te projenin başına geçti ve filmi çekti. Yılın büyük bütçeli filmlerinden olan “Warcraft”in başrolleri Travis Fimmel (“Vikings”), Paula Patton, Ben Foster, Toby Kebbell, Dominic Cooper, Daniel Wu, Ruth Negga’ya paslanmıştı. Ramin Djawadi’nin (“Game of Thrones”) müziklerini hazırladığı filmi 10 haziranda izleyeceğiz. Film, orklarla insanların düşmanlığı bir kenara bırakıp güçlerini birleştirerek iki tarafın da dünyalarını tehdit eden ortak düşmanlar mücadele etmelerini anlatıyor. Bol aksiyonlu filme dair beklentiler yüksek.

Assassin’s Creed: Bu yılın sadece en merak edilen oyun uyarlaması değil, en merak edilen filmlerinden de. Zira oyuncu kadrosu enfes. Filmin yapımcılığını da üstlenen Michael Fassbender’i günümüzde yaşayan Callum Lynch ve yüzyıllar öncesinde yaşayan Aguilar rollerinde izleyeceğiz. Yani iki rolde karşımıza çıkacak. Son üç yıla damgasını vuran aktöre “Macbeth”teki partneri usta aktris Marion Cotillard, “Trespass Against Us”taki rol arkadaşı Brendan Gleeson, usta aktör Jeremy Irons, Michael Kenneth Williams ve Yunanlı aktris Ariane Labed eşlik ettiler. Justin Kurzel’in (“Macbeth”) ilk büyük bütçeli filmi olan “Assassin’s Creed”i ne yazık ki 23 aralıktan önce izleyemeyeceğiz. Filme dair beklentiler kadrosundan ve oyunun kalitesinden ötürü epey yüksek. Bakalım beklentileri karşılayıp oyun uyarlamalarının talihsizliğini biterebilecek mi?
Assassin's Creed
The Angry Birds Movie: Iphone için üretilen oyunlardan. Bir patladı, pir patladı. O denli çok indirildi, oynandı ve sevildi ki filmi çekilmemesi imkansızdı. 2015’te çekildi. Ama animasyon olarak çekildi. Filmi Clay Kaytis ve Fergal Reilly ikilisi yönettiler. “Ali G” ve “The Office”in senaristi Jon Vitti filmi yazdı. Peter Dinklage, Jason Sudeikis, Bill Hader, Maya Rudolph, Josh Gad ve Danny McBride seslendirme kadrosunun en bilinen isimleri. Film, 13 mayısta gösterime girecek.

Resident Evil: The Final Chapter: Ve sonunda üçüncü filmden sonra her filmle biraz daha çıtası düşen Resident Evil serisi sona erdirildi. Aslında aynı adlı oyundan yola çıkan ilk film kaliteli, 2. ve 3.filmler ise sürükleyici ve heyecanlıydı. Çıta fazla düşürülmemişti ama dördüncü ve beşinci filmlerde çıta epey düşmüştü. Son film eğlenceli olmaktan bile uzaktı ve artık oyunla bir bağı kalmamıştı. Alice’in Şemsiye adlı şirketle mücadelesine odaklanan serinin son filmi aralık ayında tamamlandı. Bu filmi de Paul W.S. Anderson kotardı. Milla Jovovich, Ali Larter, “Game of Thrones”dan Iain Glen filmin başrollerini üstlendiler. 27 Ocak 2017’de gösterilecek. Bu arada çekimler sırasında bir dublör kolunu, bir set görevlisi hayatını kaybetmişti. Son iki filmin vasatlığı yüzünden filme dair beklentiler yüksek değil. Daha fazla kişinin ölümüne yol açmadan serinin bitmesi herkesin hayrına olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Resident Evil The Final Chapter
Tomb Raider: Angelina Jolie’nin ününe ün katan, arkeolog Lara Croft’ın dünyadaki maceralarına odaklanan bu oyun uyarlaması yıllardan sonra yeni baştan çekilecek. Aslında yapımcılar yıllardır bu yeniden çevrimi çekmeye çalışıyorlardı ama bir türlü çekim aşamasına geçememişlerdi. Bu yıl geçebilecekler mi bilinmiyor. Gösterim yılı 2017 olarak gözükse de buna bel bağlamamak gerek. Henüz filmin castı belirlenmedi ve hangi aşamada oldukları belli değil. IMDb’ye göre filmi Roar Uthaug yönetecek. Bakalım Jolie’yi ünlendiren Lara Croft rolü bu kez hangi aktrise teslim edilecek.
Tomb Raider
Splinter Cell: İki yıldır hazırlık aşamasında olan “Splinter Cell” uyarlamasının da ne zaman çekileceği bilinmiyor. Aynı adlı oyundan uyarlanacak bu filmin yönetmenliği Doug Liman’a paslanmıştı ama Liman bu yıl “Gambit”i, sonra Tom Cruise’lu bilim kurgu filmi “Luna Park” ve “Edge of Tomorrow 2″yu çekmek istediği için muhtemelen yönetmenlik koltuğu başkasına paslanacak. Filmin başrolü Tom Hardy’e teslim edilmişti. Ama aktörün hâlâ bu projeyle bağının olup olmadığı bilinmiyor. Uzun zamandır filmden haber gelmediğinden hangi aşamada olduklarını bilemiyoruz. Ama Hardy’nin de yoğunluğu yüzünden filmi 2017’de de izleyemeyebileceğimizi (tabii rol başkasına paslanmazsa) belirtmek gerek.
Splinter Cell
Uncharted: Yıllardır çekilmeye çalışılan uyarlamalardan bir tane daha. Yönetmenlik koltuğu David O. Russell’a, sonra Neil Burger, ardından Seth Gordon’a paslandı. Russell ve Burger’dan sonra Gordon da filmi çekmekten vazgeçince film yönetmensiz kaldı. Aynı sorun başrollerde de ortaya çıktı. Oyuncular da projeye dahil olup çıktılar. Sorunlu prodüksiyona sahip olan “Uncharted”ı Sony 30 Haziran 2017’de gösterime sokacağını açıklamıştı. Bakalım tarihi bir kez daha değiştirecek mi? Zira halen cast ve yönetmen belirlenmedi.