Tyler Bates İmzalı Süper bir Soundtrack: Super

Amerika’da ve gösterildiği ülkelerde beklenilen ilgiyi görmeyen ve ülkemizde de gösterim imkanı bulamamış bir filmin müziklerinden bahsedeceğim size. Her ne kadar filmi çok beğenmesem de müzikleri oldukça dikkatimi çekti. Araştırma yaptığımda müziklerin arkasında hiç şaşırmadığım bir isim ile karşılaştım.

Tyler Bates’ten bahsediyorum. İsmini ilk defa 300 filminin Theme (tema) müziklerini merak ettiğimde ve araştırmaya başladığımda görmüştüm. Sonrasında çok sevdiğim dizi olan Californication’ın tema müziklerini merak ettiğimde yine karşıma çıkmıştı. En son olarak da Super filminde.

Aslında bu karşılaşmalar pek tesadüf sayılmaz çünkü ismine aslında popüler olmuş filmlerde rastlamak çok olağan. Çünkü Zack Snyder’ın çektiği bütün filmlerin müziklerinde parmağı bulunuyor. Composer olarak tema müziklerinin yanında soundtrack düzenlemerini de kimseye emanet etmemiş. Kaldı ki kısa bir araştırmadan sonra composer olarak çalıştığı bütün filmlerin soundtrack seçimi ve düzenlemelerini de kendisi yapıyor.

Zack Snyder’ın ilk filmi olan Dawn of the Dead filmi ile başlayan bereberlikleri ileride sıkı bir dostluğa dönüşmüş. İyi ki de böyle olmuş çünkü 300 ve Watchmen gibi mükemmel filmler hafızamıza kazınmışsa bunun en büyük paylarından birinin müzikleri olduğunu düşünüyorum. Bilirsiniz müzikler filmin ana unsurlarından birini oluşturur ve sahneleri, diyalogları betimler. Sucker Punch filminin enkazından sizce de müzikleri ile kurtulmadık mı? Sweet Dreams düzenlemesinin filmden daha fazla ilgi gördüğünü düşünüyorum.

Super (Soundtrack)

Sanırım Super filminin soundtracklerinden çok Zack Snyder’ın film müziklerinden bahsettim. Tekrar filmimize dönersek Tyler Bates, music composer olarak yer aldığı bütün filmlerden nasıl yüzünün akıyla çıktıysa Super filminde de aynı şekilde kendini gösteriyor. Duygusal sahnelerdeki Indie-Pop theme tınıları oldukça duygusal ve bütünleyici. Sahnelerdeki duygusallığı çok iyi betimliyor. Filmin tema müziklerinin yanında soundtrack seçimleri ve düzenlemeri de yine Tyler Bates’e ait.

Yazımı filmin soundtack müziği ve klibi ile bitiriyorum.

1. Calling All Destroyers – Tsar
2. Two Perfect Moments – Tyler Bates
3. It Hurts Too Much – Eric Carmen
4. I Do – Lo-def Dollz
5. The Prayer – Tyler Bates
6. If You Want My Love – Cheap Trick
7. God Knows My Name ’11 – Moneybrother
8. Finger Of God – Tyler Bates
9. Holy Avenger’s Advice – Tyler Bates
10. Nobody Knows You Anymore – Terra Naomi
11. What It Was – Aceyalone
12. The Second Prayer – Tyler Bates
13. Born Under a Bad Sign – Moneybrother
14. Let Your Body Decide – The Ark
15. Libby Goes Down – Tyler Bates
16. Aftermath And Resolution – Tyler Bates
17. Sometimes Good Guys Don’t Wear White – The Nomads


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın